sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Minttusuklaakakku


Mintun ystäville tästä suklaista herkkua. Tämän kakun kehittelin ihan ite, jee! Olin tosi tyytyväinen, tästä tuli tosi maukasta. Ja syöjät tykkäs myös. Kakkuun ei tule lainkaan sokeria, koska minttusuklaasta tulee riittävästi makeutta.
Koristeeksi marmoroin suklaata ja tein suklaalastuja. Kerman värjäsin hennosti vihreäksi. Käytä tähän kakkuun 18-22 cm irtopohjavuokaa.


Pohja: 
200 g Minttu-dominoja
50 g voita

Täyte:
150 g Pandan minttu-täytesuklaata
4 liivatetta
200 maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
2 kananmunan valkuaista

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa Domino-keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja asettele irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa erillisissä kulhoissa kerma ja valkuaiset vaahdoiksi. Sulata minttusuklaa vesihauteessa. Vatkaa keskenään sulatettu suklaa ja tuorejuusto. Kiehauta pieni tilkka vettä ja sulata lionneet liivatelehdet siihen. Anna jäähtyä hetki. Sekoita reippaasti liivateneste ohuena nauhana suklaa-tuorejuustoon. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto ja kermavaahto. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa mieluusti seuraavaan päivään. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti