sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Death by chocolate



Oon jonkin aikaa seuraillut Therésia Erneborgin Söta saker-blogia. Toissaviikonloppuna Tukholmassa ollessani oli pakko ostaa Therésian leivontakirja. Tästä kirjasta löytyi Death by chocolate-suklaakakun ohje, jonka tekeminen on ollu mielessä jo pitkään. Vielä suklaisempi versio mutakakusta- aaaaaaaah.

Tähän kakkuun tulevan suklaan kaakaopitoisuus pitää olla vähintään 70%, eihän tää muuten olisi suklaakuolema. Itse löysin Maraboulta Premium-suklaata, jossa kaakaopitoisuus on 86%! Wooot?! Oli aika tujun makuista ihan paljaaltaan maisteltuna, mutta kakussa jumalaista. Tällaiset oikein tummat suklaat on hieman hintavampia, mutta ovat kyllä sen arvoisia.


Yritän tähän nyt suomennella tuota ruotsinkielistä reseptiä.

150 g voita
200 g tummaa suklaata (suklaapitoisuus ainakin 70%)
2,5 dl sokeria
4 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl ranskankermaa

Sulata voi. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Lisää suklaan joukkoon sulatettu voi ja sekoita. Sekoita keskenään kuivat aineet. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna-sokeriseokseen suklaa-voiseos. Lisää kuivat aineet siivilän läpi. Lopuksi sekoita joukkoon ranskankerma. Laita taikina haluamanlaiseesi uunivuokaan (esim. kuivakakkuvuokaan). Paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoile kerman tai vaniljajäätelön ja marjojen kanssa. Namskis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti