keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Vaniljaiset mustikka-juustokakkuset


 
Näihin kakkusiin oon reseptin löytänyt Hellapoliisilta. Muokkasin ohjetta hieman pohjan ja päällyksen suhteen. Hänen ohjeessaan kakku tulee tavalliseen reunavuokaan, mutta päätin ite kokeilla tehdä kokonaisen kakun ohjeella vaihteeksi jotain erilaista. Leikkasin leivotatarvikekaupoista saatavista irtopohjavuokaan käytettävistä reunakalvoista noin 15-20cm pituisia pätkiä ja teippasin reunat kiinni, jotta muodostui pieni "vuoka". Laitoin leikkuulaudan päälle leivinpaperin ja asetin reunakalvovuoat siihen. Kuten kakkuakin tehdessä, laitoin keksipohjan sitten pikkuvuokien pohjalle ja täytteen päälle. Kakkuset hyytyy kivaan muotoon ja hyytymisen jälkeen kalvot poistetaan ja jälki on siisti. Koristeluun käytin kermavaahtoa ja tein Candy melts-napeista (sulatettuna) perhosia kuten Kinuskikissa.

Pohja:
200 g Muro-keksejä/kaurakeksejä/Digestive tms.
75 g voita 

Täyte:
10 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
300 g vaniljatuorejuustoa
3 dl mustikoita
3-4 rkl vettä

Päällys:
n.200 g mustikoita
0,5dl sokeria
2dl tummaa mehua (lantrattuna)
3 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murusta keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksikerros irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita keskenään vaahdotettu Flora vispi, vaahdotettu Flora vanilla, sokerit ja tuorejuusto, tarkista maku. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen,
Lisää täytteeseen soseutetut mustikat. Lisää täytteeseen hieman jäähtynyt liivateneste koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään 2-4 tunniksi tai yön yli.
 Päällystä varten survo marjat ja sekoita sokerin kanssa. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sekoita joukkoon lionneet liivatteet. Lisää reippaasti sekoittaen liivateseos marjasurvokseen. Kaada sitten hyytyneen täytteen päälle ja hyydytä muutama tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti