lauantai 28. huhtikuuta 2018

Mustikkapiirakka




Tässä tulee mun tekemistä mustikkapiirakoista paras. Ainakin omasta mielestäni. Se on hieman erilainen ja todella herkullinen mustikkapiirakka. Piirakassa on kolme osaa, mutta älä anna sen hämätä, piirakka on helppo valmistaa. Voit valmistaa piirakan tällä ohjeella, tai halutessasi voit maustaa sitä oman maun mukaan, esimerkiksi taikinaan ja muruseokseen sopisi hyvin kardemumma tai rahkatäytteeseen maustettu sitruunarahka tai tavallisen rahkan kaveriksi sitruunan kuoriraaste. Ohjeesta tulee uunipellillinen. Nauti!

1.osa

6 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

2 rkl vaniljasokeria

250 g voita (sulatettuna, jäähdytettynä)

Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja sitten seos puolitetaan.


2.osa

Toiseen puoleen jaetusta seoksesta sekoitetaan

1 kananmuna

1,5 dl piimää tai maustamatonta jugurttia

Levitä uunipellille leivinpaperi ja levitä tämä 2.osa uunipellille ensiksi.


3.osa (kolmannessa kulhossa)

1,5 dl sokeria

2 kananmunaa

2 purkkia (2x250g) maitorahkaa

2 tl vaniljasokeria

(yhden huolellisesti pestyn sitruunan raastettu kuori)
Sekoita ja levitä tasaisesti uunipellille 2.osan päälle


300 g mustikoita 
Levitä hieman sulaneet pakastemustikat rahkaseoksen päälle 

Viimeisenä ripottele tasaisesti 1.osan toinen puoli (murumainen taikinarouhe) pinnalle.


Paista 200 asteessa kauniin vaaleanruskeaksi noin 25 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti