lauantai 29. heinäkuuta 2017

Helppo ja maukas mustikkapiirakka


Mustikoita pakkaseen. Ei kun äkkiä mustikoita piiraaseen! Tällaisen superherkullisen ja helpon piirakan valmistin ilahduttamaan mun ja aviomiehen lauantai-iltaa. Ihanaa marjastus ja pakastusaikaa kaikille! Nautitaan Suomen metsien uskomattomasta tarjonnasta. 



Pohja:
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus kardemummaa

Vaahdota sokeri ja huoneenlämmössä pehmennyt voi sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja jatka vatkaamista. Sekoita leivinjauhe ja kardemumma vehnäjauhojen kanssa. Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon. Painele taikina joko tavalliseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseen vuokaan. 

Täyte:
4dl kotimaisia mustikoita
200 g Valion vaniljarahkaa
1 kananmuna
3 rkl sokeria


Ripottele mustikat piirakkapohjan päälle. Halutessasi voit jättää muutaman mustikan rahkaseoksen päälle ripoteltavaksi. Sekoita sokeri, rahka ja kananmuna kulhossa. Kaada rahkaseos mustikoiden päälle. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes reunat ruskettuvat. Jäähdytä piirakka ennen tarjoilua.



1 kommentti:

  1. Mihin väliin laitetaan kaurahiutaleet? Käytetäänkö mustikat jäisinä?

    VastaaPoista

Jätä kommentti