Tällä kakulla herkuteltiin viime lauantaina Keuruun korvessa railakkaassa seurassa. Kyllähän oli riittoisaa, sikahyvää ja täyttä tavaraa! Do try this at home.
Keksipohja:
300 g digestivekeksejä
150 g voita
Juustokakkuseos:
600 g philadelphia-juustoa
2 ½ dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl mustikoita
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimessa ja sekoita muruihin sulatettu voi. Painele keksiseos halkaisijaltaan 24 cm:n irto pohjaisen teflonvuoan pohjalle. Esikypsennä pohjaa uunin keskellä 10 minuuttia. Jäähdytä.
Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi kulhossa. Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Lisää juustoseokseen yksi kananmuna kerrallaan ja lopuksi kuohukerma.
Taita suklaa paloiksi ja sulata palat vesihauteessa. Lisää sula suklaa juustoseokseen. Kaada juustokakkuseos keksipohjan päälle vuokaan ja sirota pinnalle mustikat. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 40 minuuttia. Peitä kakku foliolla, kun se on tullut kullankeltaiseksi, jotta se ei tummu liikaa. Katkaise virta uunista ja jätä kakku uunin jälkilämpöön noin 30 minuutiksi.
Kakku on parasta jääkaappikylmänä.
Juustokakun resepti on suoraan ihanasta Leila Lindholmin Pala kakkua-kirjasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti