Keväisiä, vapunnäköisiä ja raikkaita kuppikakkuja. Ah. Tässähän niitä. Alkuperäinen ohje näihin kuppikakkuihin löytyy täältä. Itse lisäsin näihin mun versioihin limen kaveriksi sitruunaa ja laitoin valkosuklaa enemmän (tietenkin). Näistä tuli tosi maukkaita ja meheviä! Mullistin kuulemma Jannen suhtautumisen sitruunaan leivonnaisissa, muhahaa!
Tarvitset:
125 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 lime ja 1 sitruuna: 2 tl raastettua limen ja sitruunan kuorta sekä 3 rkl limen ja sitruunan mehua
200 g vaniljajogurttia
130 g leivontaan tarkoitettua valkosuklaata
Vaahdota sokeri ja rasva. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi puolet jauhoseoksesta taikinaan ja sekoita. Lisää limen ja sitruunan mehu sekä raastettu kuori. Lisää loput jauhot. Sekoita varovasti vaniljajogurtti taikinaan. Lisää lopuksi karkeaksi rouheeksi paloiteltu valkosuklaa ja sekoita. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 20-22 minuuttia. Anna muffinsien jäähtyä ja kuorruta haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti