Tämä on muunneltu versio Maku-lehden 2/10 kakkuohjeesta. Syötiin Annin ja Ellun synttäreiden merkeissä. Koristeena passionhedelmää, värjättyä kermavaahtoa ja valkosuklaa-kiehkuroita.
Pohja:
200 g keksejä (esim. Digestive)
75 g voita
ripaus kanelia
Täyte:
6 liivatelehteä
1,5 prk Flora Vispiä
1,5 prk vaniljatuorejuustoa
TAI
1,5 prk maustamatonta tuorejuustoa ja 1 tl aitoa vaniljajauhetta
250 g valkosuklaata
2 kananmunan valkuaista
3 rkl sitruunamehua
Kiille:
3 liivatelehteä
3 prk mangososetta (Piltti, Semper tms.)
3 passiohedelmää
1,5 dl täysmehua, jossa on mukana passiohedelmää
3 rkl sitruunamehua
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Laita leivinpaperilla vuorattun 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Liota täytteen liivatteita runsaassa kylmässä vedessä 10min. Vatkaa sillä aikaa Flora Vispi ja kananmunan valkuaiset vaahdoksi omissa kulhoissaan. Sulata valkosuklaa vesihauteessa/mikrossa varoen. Sekoita haaleaksi jäähtynyt suklaa tuorejuustoon, kääntele joukkoon vatkattu Flora vispi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen hyvin puristetut liivatteet, sekoita hiukan jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lopuksi kääntele joukkoon valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja hyydytä viileässä n.4tuntia.
Kiille: upota liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Yhdistä mangosose, passiohedelmien sisukset ja täysmehu. Liota liivatteet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun, kaada seos ohuena nauhana soseen joukkoon, levitä kiille kakun päälle. Nosta vuoka jääkaappiin väh. 2 tunniksi, koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti