tiistai 29. maaliskuuta 2011

Mansikka-valkosuklaakakku



Tällaisen kakun leivoin viikonloppuna mun pikkuveli-Vemmulle. Kehittelin ohjeen itse. Olin ihan hyvää. Mansikka ei varsinaisesti omiin suosikkeihin kuulu, tykkään itse voimakkaamman makuisista marjoista, mutta mansikan ystäville varmasti maistuu. Ihan mälsää kun ei oo tuoreita mansikoita kaupassa. Olisin tietysti kehitelly niistä koristelut. Tai onhan niitä ulkomaalaisia sikahintaisia möhkäleitä, mutta niitä en nyt halunnu käyttää. Nyt jouduttiin "tyytymään" karkkeihin.



Pohja:
200 g keksejä, esim. Digestive
75 g voita
Täyte:
6 liivatelehteä
2,5 dl Valion vaahtoutuvaa mansikkakermaa
200 g vaniljarahkaa
2 kananmunan valkuaista 
100 g valkosuklaata
200 g mansikkasosetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Sulata mansikat ja soseuta. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota mansikkakerma ja kananmunanvalkuaiset omissa kulhoissaan. Sulata valkosuklaa. Vatkaa sekaisin vaniljarahka, sulatettu valkosuklaa ja mansikkasose. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja tarkista maku. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lopuksi kääntele joukkoon vaahdotettu mansikkakerma ja valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti