sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Laskiaisen pullakakku


Äiti ja iskä tuli perjantaina käymään Tampereella. Käytiin tutustumassa Villen koululla, poliisikoululla. Siellä oli sellainen sukulaispäivä. Oli siistiä. Tultiin sitten meille kahville. Halusin tarjota laskiaispullia laskiaisen ollessa lähellä, mutta kun äiti ja iskä yrittää olla vähähiilihydraattisia, niin pullat ei olis sitten oikein sopinu. Tällaisen kakun reseptin kun oon Hellapoliisilta löytänyt niin päätin kokeilla. Eihän tässäkään pullalta "välty", mutta ainakin sitä on vähemmän. Itse tykkään kyllä syödä laskiaispullat pullina, mutta tää oli kyllä ihan kivaa vaihtelua.


Jätin tästä omasta tekeleestä marsipaanin kokonaan pois, koska en oo sen ystävä. Sitä ei tarvitse korvata millään, jos ei tahdo. Laitoin tuota vadelmahilloa myös täytteen väliin, eli ensin laitoin vuokaan noin puolet täytteestä, sitten hilloa ja loput täytteestä. Alkuperäinen ohje löytyy siis ylläolevasta linkistä, mutta tällä tavoin tein kakun itse.

24-26 cm irtopohjavuokaan
n. 15 annosta

Pohja:
5-6 valmista pullaviipaletta
n. 1 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria
Täyte:
5 liivatelehteä
2 1/2 dl Flora vanillaa
500 g maitorahkaa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl kanelia
2 rkl vettä
Pinnalle:

200-300 g vadelmahilloa
2 dl vispikermaa
(mantelirouhetta tai lastuja)

Vuoraa halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Asettele pullaviipaleet vieretysten vuokaan. Täytä kolot pullaviipaleista revityillä paloilla.
Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon rahka ja sokeri, sekä vaniljasokeri. Mausta kanelilla.
Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet siihen. Sekoita liemi tasaiseksi ja kaada se ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä noin neljä tuntia tai yli yön.

Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Levitä pinnalle vadelmahilloa.
Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kerma kakun päälle ja ripottele pinnalle halutessasi mantelirouhetta tai mantelilastuja.

1 kommentti:

  1. Elämäni ensimmäinen laskiainen ilman pullia, kun ei Espanjassa niitä harrasteta ja arvaa vaan onko himoinnut tätä sun kakkua! Ens vuonna pitää kokeilla samaa, kuulostaa niin hyvältä! :)

    VastaaPoista

Jätä kommentti