Tämän kakun vein Satun ja Jannen tupareihin. Toiveena oli raikas kakku, joten päädyin limeen. Sai kehuja ja itekkin tykkäsin kovasti.
Kuva Janne Karin-Oka |
Ohje on Kinuskikissalta. Kiitos. Tein kakun gluteenittomista kekseistä. Täytteen tein tuolla isommalla määrällä 24cm vuokaan ja jätin kiilteen pois. Tällä tavoin se toteutui:
Pohja:
150-200g keksejä
75g voita
Täyte:
7 liivatetta
4 dl kermaa
3 valkuaista
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl limettimehua (n. 3 limetin mehu)
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
3 rkl vettä
pari tippaa vihreää elintarvikeväriä
Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Laita keksiseos 24cm irtopohjavuoan pohjalle.
Laita täytteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä kermavaahdon kanssa.
Sekoita tuorejuustoon limettimehu, sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä sitten kerma-valkuaisvaahtoon.
Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta mahdollisimman hyvin. Voit lopuksi hölskytellä vuokaa, mikä tasoittaa pintaa entisestään. Laita sitten hyytymään jääkaappiin n. 3 tunniksi tai yön yli.
Koristele suikaloidulla limetinkuorella tai muilla koristeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti