Tätä kakkua nautiskeltiin jo juhannuksena mökillä. Pahoittelut ohjeen
viivästymisestä. Kakku on ihana yhdistelmä mun omaa lempimarjaa vadelmaa sekä
makeaa kinuskia ja suklaata. Kakussa olevan kinuskivaahdon ohjeeseen on otettu inspiraatiota Kinuskikissalta.
Ennen
varsinaista leipomispäivää täytyy kinuskivaahto tehdä valmiiksi, sillä sen
täytyy olla yön yli jääkaapissa, jotta se voidaan vatkata vaahdoksi. Eli aloita
kinuskivaahdon valmistamisella.
Kinuskivaahdon kinuski
(tämä vaihe edellisenä päivänä)
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa, mutta älä keitä. Jäähdytä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin yön yli.
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa, mutta älä keitä. Jäähdytä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin yön yli.
Kakkupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
(ensimmäisen kerroksen väliin vadelmahilloa)
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja
leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti
käännellen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen,
halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla
noin 25 minuuttia. Testaa kypsyys kakun keskeltä cocktailtikun avulla. Kakku on kypsää, kun tikkuun ei jää löysää taikinaa.
Kumoa kakku ja anna sen
jäähtyä. Leikkaa kolmeen osaan. Aseta yksi kakun osa vuoan pohjalle ja levitä pohjan päälle
haluamasi määrä vadelmamahilloa. Valmista ensimmäinen täyte.
Täyte 1:
250 g mascarponea
3 dl vispikermaa
0.5 dl sokeria (oman maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria
3 dl vispikermaa
0.5 dl sokeria (oman maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria
3 dl kotimaisia vadelmia (tuoreita tai sulatettuja
1 Daim-patukka (56g)
Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita mascarponejuusto isompaan kulhoon ja lisää
sokerit. Kääntele joukkoon vatkattu kerma. Maista ja lisää halutessasi sokeria.
Lisää vadelmat ja murskattu Daim. Kaavi täyte kakkupohjan ja vadelmahillon
päälle. Aseta toinen kakunpala päälle. Siirrä jääkaappiin odottamaan
suklaaganachen valmistusta.
Maitosuklaaganache:
150 g maitosuklaata
0,75 dl kermaa
0,75 dl kermaa
Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä hetki. Levitä ganache edellisen kakkupohjan päälle ja siirrä jääkaappiin odottamaan kinuskivaahto-kerroksen valmistuksen ajaksi.
Kinuskivaahdon viimeistely:
Edellisenä päivänä keitetty kylmä kinuski
2 dl kuohukermaa
2-4 rkl vaniljakreemijauhetta
2-4 rkl vaniljakreemijauhetta
Vaahdota kuohukerma. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi (vatkaimia ei tarvitse pestä välillä). Yhdistä vaahdot keskenään. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhetta sen verran, että täyte muuttuu sopivan paksuksi. Levitä suklaaganachen päälle. Siirrä kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Ennen tarjoilua valmista kakun peittävä suklaamousse.
Suklaamousse:
4 dl kermaa
200 g tummaa suklaata
Sulata suklaa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita. (suklaa ei saa olla kuumaa!) Levitä suklaamousse tasaisesti tarjoiluastialle nostetun kakun päälle. Koristele kakku haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti