maanantai 23. maaliskuuta 2015

Porkkanakuppikakut


Tervehdys kaikille Sveitsistä, Zürichistä! Oon täällä asustellut jo puolitoista kuukautta ja oottekin ehkä havainneet pienen tauon bloggaamisessa. Oon siis täällä neljä kuukautta vaihto-opiskelijana ja Suomeen palaan toukokuun 30.päivä. Leipomisessa ei ole ollut taukoa, mutta hiljaisempaa on ollut. Tämä johtuu tietysti siitä, että omat välineet on Suomessa omassa kodissa ja täälä on leivottu niillä välineillä mitä on tarjolla. Onneksi mun kahdella kämppiksellä on ihan hyvä valikoima välineitä, joita mäkin oon saanut käyttää. Helpoilla ja hyväksi todetuilla resepteillä on tullut leivottua. Meidän kämpässä on kaasuhella ja uuni, joka on luonut oman haasteensa siihen tottumattomalle. Ei oo kuitenkaan kämppä eikä leivonnaisetkaan palanu, joten uskallan jatkaa kokeiluja. Jaan tässä teille nyt porkkanakuppikakkujen ohjeen parin viikon takaa. Nauttikaa keväästä! :)

Taikina:
2 porkkanaa raasteena
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
0,5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Kuorrutus:
1 dl kermaa vaahdoksi vatkattuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua



Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita huolellisesti vaikka sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään tasaiseksi massaksi. Vatkaa joukkoon kananmunat ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon porkkanaraaste. Lisää maito ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita hyvin. Laita taikinaa muffinivuokiin niin, että vuoasta täyttyy ¾. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä.


Vatkaa kerma ja sekoita siihen tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunanmehu. Pursota tai lusikoi kuorrute hyvin jäähtyneiden leivosten päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti