maanantai 12. syyskuuta 2011

Vadelmajuustokakku ja lemoncurd-kuorrutus


Etsinnät maailman parhaan juustokakun suhteen ovat käynnissä, nyt mentiin kyllä törkeen lähelle! Tällä Maalaisunelma Ruoka ja juoma-lehdestä löytyneellä reseptillä tuli kyllä niin maukas tuotos että voi poijjaat. Kokeilkaapas perässä!


10 – 12 palaa
(Kuvien kakku on tehty puolikkaana annoksena)

Pohja:
n. 20 digestivekeksiä
100g sulatettua voita
Täyte:
800 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
4 munaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 dl soseutettua vadelmaa
Lemoncurd-kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 dl tomusokeria
0,5 dl lemoncurdia
Koristeluun noin 3 dl vadelmia

Säädä uuni 175 asteeseen. Sekoita keksit ja voi massaksi yleiskoneessa. Painele massa irtoreunaiseen 22-24 cm:n vuokaan. Nosta jääkaappiin.

Vatkaa tuorejuusto ja sokeri. Lisää jauhot, vaniljasokeri ja suola. Vatkaa taikina sileäksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita huolellisesti. Jaa taikina kahteen kulhoon. Sekoita toiseen taikinaan sitruunankuoriraaste ja toiseen soseutetut vadelmat. Jos haluat, lisää vadelmataikinaan karamelliväriä. Kaada toinen taikina vuokaan keksipohjan päälle. Valuta toinen taikina päälle.

Paista kakkua uunin alaosassa noin 1h. Jos kakku alkaa saada liikaa väriä, peitä se foliolla. Täyte hyytyy, kun kakku jäähtyy. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota se varovasti veitsen avulla. Kakku on parhaimmillaan, jos se on viileässä yön yli.

Sekoita kuorrutuksen ainekset. Jos kuorrute on liian juoksevaa, laita se hetkeksi kylmään. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele tuoreilla vadelmilla.

2 kommenttia:

  1. Oi, varmaan ihan tajuttoman hyvää! Vitsit kun mulla ei enää juurkaan oo aikaa/inspiraatiota leipoa :/

    VastaaPoista
  2. Nice blog and beautiful recipes! :)

    VastaaPoista

Jätä kommentti