tiistai 22. maaliskuuta 2011

Unelmatorttu


Pitkästä aikaa oli pakko saada ihanaa unelmatorttua. Tuli mummi mieleen. Se aina teki tätä kun oltiin pienempiä. Pitääkin soittaa sille tänään. Joo. Tässä resepti, joka on ollu mulla ikuisuuden. Joskus jostain lehdestä olen napannut.

4 munaa
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
täyte:
1 tlk rahkaa
3 dl kuohukermaa
0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
2 pientä banaania
100 g suklaarouhetta

Leivo ensin pohja. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi. Sekoita taikina ja levitä se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa banaanit pieniksi kuutioiksi. Rouhi suklaa. Jätä vähän rouhetta tortun koristeeksi. Yhdistä täytteen aineet keskenään.  Levitä 2/3 täytteestä jäähtyneelle torttupohjalle. Käännä torttu rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Levitä loput rahka-kermaseoksesta tortun pinnalle. Ripottele koristeeksi suklaarouhetta.

Anna tortun mehevöityä jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoilua. Jos tarjoat tortun vasta seuraavana päivänä, kääri se alumiinifolioon ja kuorruta juuri ennen tarjoamista.


VINKKI: Banaanin sijaan voit käyttää täytteeseen paloiteltuja säilykepersikoita- tai aprikooseja tai pakastemarjoja. Suklaan voi korvata pähkinä- tai mantelirouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti