sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Raikas Marianne-rahkakakku



Tätä kakkua oon tehnyt mooooneen kertaan. Tätä Jarno halusi ja tätä syötiin eilen Jarnon kolmekymppisillä. Tähän kakkuun tein täyte-osuuden tuplana. Koristeena suklaalehtiä ja rouhittua maitosuklaata.

Pohja:
200g suklaakeksejä (Safari-keksejä)
75g voita sulatettuna
Täyte:
2 dl vispikermaa tai 2,5dl Flora vispiä
120 g Fazerin Marianne Crush-rouhetta tai saman verran Marianne-karkkeja hakattuna
200 g rahkaa
5 liivatetta
1 dl kiehuvaa vettä
Kiille:
400 g marjoja (mansikka, tässä vadelma)
1 dl sokeria
4 liivatetta
1 dl punaista mehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murenna keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään rahka ja Marianne-rouhe. Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos Marianne-rahkaseokseen. Lisää joukkoon kevyesti käännellen kermavaahto. Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa kunnes rahkaseos on hyytynyt (n. 2-3 tuntia). Päällystä varten soseuta marjat sauvasekoittimella tai tehosekoittimisessa sokerin kanssa. Liota liivatelehdet 5 min. ja sulata ne kiehuvaan mehuun. Sekoita liivateliemi survottujen marjojen joukkoon ja nostele marjaseos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

1 kommentti:

  1. Bongasin kakkusi kuvan...mieleeni tuli josko laittaisin mariannemurskan tilalle turkinpippurimurskaa ja kiikteeseen vadelmaa...

    VastaaPoista

Jätä kommentti